Inspiratia si fotografia

by ioanpopovici

Inspiratia, un subiect pe care eu il consider suficient de complex incat sa devina el insusi tema pentru fotografie. Asemeni luminii, care este importanta ca si variabila in procesul de fotografiere, dar poate sa devina in acelasi timp ea insasi subiect de fotografie.

Ca si in orice alta forma de arta, inspiratia ocupa un loc important, consider eu, atunci cand vine vorba despre fotografie.

Martin Gommel spune “Pay attention to your thoughts andemotions while you are shooting” .

Personal consider acest lucru foarte imoprtant. Inainte de toate, eu incerc ca de fiecare data fotografia pe care o fac sa fie un mijlocde exteriorizare a starii mele interioare din acel moment. Consider ca asupra rezultatului are un efect deosebit de puternic. Daca traiesti un sentiment puternic(iubire, ura, uimire), scoate-ti aparatul la plimbare, vei da rezultate, indiferent de sentiment. Concluzionand aici, pe primul loc intre sursele mele de inspiratie se afla ‘gandurile si emotiile’ din acel moment.

Urmatoarea sursa de inspiratie in topul personal, o reprezinta celelalte forme de arta, in special muzica. Imi place sa imi construiesc un playlist si sa folosesc un player portabil cand ies la fotografie. Totusi, de multe ori imi place sa ascult linistea. Desigur, consider ca orice forma de arta poate aprinde scanteia inspiratiei dand nastere unei idei.

Oarecum in aceeasi idee, munca altora(nu, NU! copiata) poate constitui o buna sursa de inspiratie. Mai ales a acelor oameni care au oanumita experienta in fotografie, sau oameni fata de care aveti un respect deosebit.

Va doresc tuturor sa gasiti muza care sa fie in rezonanta cu OMul din voi, si sa fiti multumiti de propria creeatie.

In incheiere, inca una de la Martin Gommel, ” Never dophotography to become a rock-star.”

Later edit: paradoxal, nu am gasit inca o fotografie potrivita acestui post