Pastila cu jazz

by ioanpopovici

Marturisesc ca nu imi place sa ma uit la televizor, si nici nu o fac foarte des. Se intampla sa-i privesc ecranul si sa-i ascult difuzoarele doar atunci cand stiu de vre-un documentar sau emisiune culturala buna. Da, pe posturile televiziunii nationale TVR. Da, exista TVR Cultural 😉 .

Totusi, locuiesc intr-o incapere care nu imi este proprietate, si pe care o impart cu altcineva, iar televizorul din dotare merge in nestire sub comanda colegilor mei. Intr-una din zile(apropiata ca si data postarii acestui articol) am auzit urmatoarea afirmatie facuta in cadrul unei “emisiuni mondene”(banuiesc), citez deci: “Scuzati-ma ca trebuie sa va spun, dar dumneavoastra nu cred ca va uitati la televizor, inseamna ca dumneavoastra nu aveti cultura.” . Nu, nu sintagma “cultura mondena”(!?! alta porcarie), ci pur si simplu cultura, asta a fost exprimarea. Nu vreau sa imi expun parerea asupra acestei afirmatii, am o zi care se arata frumoasa si nu doresc sa mi-o stric acum. Te las pe tine sa analizezi.

Asa ca, pentru ca nu mai exista gusturi, pentru ca nu mai exista originalitate, pentru ca aproape toti copii cresc sub aceasta minunata infuenta a televizorului(si nu numai), pentru ca ducem lipsa de bun simt, pentru ca eu vreau,

“I give to you,  MUSIC: ”
(today jazz, daca nu ai mai ascultat jazz pana acum, da drumul unei piese si continua-ti activitatea in timp ce o auzi, incearca te rog.)

Iti mai recomand prietene cititor filmul “Some like it HOT”, sau in traducerea comerciala “Unora le place jazz-ul”(Marilyn MonroeJack LemmonTony Curtis). Iti garantez ca vei iesi mai castigat privind-ul decat deschizand televizorul si injectandu-ti o doza de “cultura”.