Ziua 3 – Fericire

by ioanpopovici

fericire
But what is happiness except the simple harmony between a man and the life he leads?” – ALBERT CAMUS

Nici de aceasta data nu vei gasi aici, asternut in cuvinte sau imagini secretul fericirii. Vei gasi doar o parere, nimic mai mult prietene cititor.

Fericirea ne este data in viata ca un scop pe care il urmarim, pe care trebuie sa il urmarim in fiecare moment.
Constient sau inconstient, momentul de cautare al fericirii trebuie sa contina in el, concentrat, miracolul vietii.

Cred ca adevarata stare de fericire nu este de scurta durata, cred ca fericirea adevarata, odata gasita nu te mai paraseste.

Cred ca fericirea inseamna o stare linistita de satisfactie a mintii. Linistea este indispensabila pentru starea de fericire.

Am curajul sa spun ca exista mai multe nevoi inscrise in natura umana care odata satisfacute, ajuta la atingerea unui anumit nivel de fericire. Spre exemplu implinirea, satisfacerea nevoii de cunoastere, pentru unii oameni, chiar si satisfacerea nevoii de a-si ajuta semenii ii ajuta sa atinca un anume nivel al fericirii.

Nu cred ca imi voi petrece restul vietii cautand consistenta fericirii. Nu cred ca ajuta la ceva.

Ceea ce voi face in schimb este sa gasesc armonia intre mine si viata. Pentru ca viata e in mine, iar eu sunt o parte din viata, pentru ca viata este cu adevarat lucrul mare, si fara viata nu ar exista fericire.
Odata cu trecerea timpului vei invata ce inseamna viata pentru tine, si atunci vei putea fi fericit. Ai rabdare prietene.

Armonia intre tine si viata te va face fericit. Bucura-te ca traiesti.

-va mai urma-