Ziua 2 – Timpul

by ioanpopovici

Timpul

‘ Timpul si spatiul nu sunt conditii in care traim, ci moduri in care gandim ‘ – Albert Einstein

Timpul, un subiect neterminat inca de intreaga omenire. Nu, nu il voi termina eu aici, nu voi deslusi tainele timpului, sper sa nu ai astfel de asteptari prietene cititor.

Folosim timpul ca si unealta care ne ajuta in procesul de cunoastere. Pretindem ca il intelegem, cand de fapt tot ceea ce facem cu el este sa ne ajutam mintea sa inteleaga universul in care traim. Tot ce facem cu el este sa il folosim in modele matematice, care de care mai complicate, avand astfel impresia ca stim tot ce trebuie sa stim despre timp. Chiar asa sa fie oare?

Eu vad timpul doar ca pe o perceptie subiectiva a procesului de devenire, al procesului de proprie devenire. Nu suntem noi oamenii cei care controleaza timpul, cred eu ca nu vom fi vre-odata, timpul curge peste noi, iar noi trebuie sa dam valoare acestei curgeri . Inca din cele mai vechi timpuri timpului i-au fost atribuite zeitati(ex. Cronos), ele controleaza timpul. Sper ca voi reusi sa abordez mitologia legata de acest subiect cu o alta ocazie. Cu fiecare clipa scursa trebuie sa ne apropiem de ceea ce inseamna inteleptciune . Nu vreau ca la batraneti(daca voi ajunge acolo) sa spuna cineva despre mine ca am incaruntit degeaba.

Abordari ale mele pe marginea acestui subiect vor mai exista, sunt convins de asta, mai am multe de inteles si multe de spus pe aceasta tema. Urmeaza, odata cu trecerea timpului…

Nu uita ca tu poti sa dai valoare fiecarei clipe, iti doresc succes !